Top 6 Tempat Menarik DiHokkaidoBlue Pond di BieiBiei adalah sebuahbandar kecil, dikelilingi oleh alam semulajadi yang indah.

Blue Pond adalahtasik buatan yang telah terbentuk selepas membina empangan pada tahun 1988.Tujuan pembinaan empangan tersebut adalah untuk mengelakkan lumpur dari SungaiBieigawa. Warna biru yang menarik dikatakan sebagai hasil daripada aluminiumhidroksida. Tambahan pula, warna airnya bergantung kepada musim dan waktu harikerana air itu sendiri tidak biru, tetapi hanya kesan daripada pembelauan. Bieimerupakan tempat yang terkenal di seluruh dunia. Ia menjadi tarikan pelancongyang wajar apabila syarikat Apple telah menggunakan foto pemandangan tersebutuntuk OS X Mountain Lion mereka. Dengan kewujudan pokok langsing yang tebalserta kolam memancarkan penampilan yang jelas.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

 Melawat Festival Salji diSapporo Sapporo adalah bandarkeempat terbesar di Jepun yang terletak di pulau Hokkaido. Jika anda sedangmencari keseronokan musim sejuk, ini adalah tempat yang tepat untuk dikunjingi.Festival Salji Sapporo adalah acara musim sejuk utama di Jepun, yang menariklebih banyak pengunjung dari Jepun, serta dari luar negara. Karya seni yangmenunjukkan banyak salji dan arca ais yang hebat menjadikan festival ini lebihmenarik. Acara tujuh hari itu dibuka pada bulan Februari.

Acara tahunan inimembolehkan pengunjung mengagumi karya seni yang luar biasa yang diperbuatdaripada ais. Ini adalah salah satu perayaan terbaik di dunia.  Bukit Bunga ShibazakuraSalah satu tempat terbaik untuk menikmatikeindahan bunga moss terletak di Taman Takinoue Takinoue, distrikMonbetsu, Hokkaido. Rumpun moss yang menghasilkan bunga-bunga mungil yangcantik ini sekaligus merupakan ribuan tumbuhan moss yang terbesar di Jepun. pada musim bunga ribuan pengunjung menuju ke Taman Takinoue untukmelihat Pink Moss atau Shibazakura.

Bunga moss di Taman Takinoue akan mekar secara sempurna pada bulanMei hingga bulan Jun. Sama seperti bunga sakura mekar, banyak festival akandiadakan untuk melihat kencantikan shibazakura. Taman ini akandigelar Pink Moss Festival       Mendaki GunungAsahiPada ketinggian 2,290.9m (7,516 kaki), ia merupakan gunung tertinggi di pulau Hokkaido. Wilayahselatan puncak ini berbentuk seperti kuda dan fumaroles yang bertaburan di KawahJigokudani (Lembah Neraka).

Di bahagian bawah lembah, ada kolam ”Sugatami-no-ike ”. Sugatami dalam bahasa Jepun bermaksud cermin panjang,permukaan air kolam ini berfungsi sebagai cermin yang mencerminkan bayanganindah gunung di dalam kolam. Walau bagaimanapun gunung ini mudah untuk didakidan tempat untuk pejalan kaki mencari destinasi yang popular pada musim panas.Sementara itu di musim sejuk ia adalah tempat yang popular dengan pemainan skidan snowboarders.

Pelawat boleh mencari penginapan di kampung Asahidake Onsendi lereng gunung. Melawat Taman Negara Terdapat enam taman nasional yang besar di pulau Hokkaido dan mempunyaipersekitaran semula jadi yang menarik. Dari tasik ke gunung , air terjun danhutan yang mekar. Ia juga menjadi ladang pada musim bunga dan musim panas. Padabila-bila masa di setiap tahun pengunjung akan  melihat pemandangan hebat. Mempunyai  laluan mendaki yang membolehkan penginjung untukmeneroka alam semulajadi yang indah dan mempunyai hari yang sangat cantik sertanyaman untuk bersantai. Bersantai diNoboribetsu OnsenMata air Noboribetsu yangterletak di kota Noboribetsu Prefekture Hokkaido.

Kawasan ini telah menjadibandar air panas sejak 1850 dan pada tahun 1900. Kawasan ini juga menjadi pusatkesihatan utama di Jepun. Airnya yangkaya dengan mineral serta boleh menyembuhkan penyakit dan tumbuh dipersekitaran yang mengagumkan, memberikan pengunjung percutian yang sempurna.Pengunjung boleh menginap di hotel dan nikmati rawatan SPA yang paling indah dinegara ini.

Di samping air panas, terdapat aktiviti pelancongan lain didaerah ini, seperti ‘Noboribetsu Brown Bear Park’ ‘, Jigokudani (LembahNeraka).